NEW! Customizable gift boxes

box 1ab.jpg
boxab.jpg

We are happy to reveal our customizable gift boxes just in time for Valentine's Day!

1. Pick between box 1 or box 2
2. Mix and match from our selected products to customize it
3. PRE-ORDER yours before the 10th if you want it delivered for Valentine's

BOX 1 | 90$
• Slate OR carrara marble serving tray
• Grey OR white handmade cement candle
• Red roses OR chocolate
• Your personalized message

BOX 2 | 130$
• Slate OR carrara marble serving tray
• Carrara OR Nero Marquina marble coasters
• Red roses OR chocolate
• 6 cooling stones for your favorite drink
• Your personalized message

Meet our newest Bar Stools

Whether on an open kitchen counter or on a bar, these revamped stools surely add character and uniqueness to your space. They are topped with custom made cement tiles according to your taste, and hand-assembled.
Contact us through any of our platforms to custom make and order yours ✨

Height: 65cm
Circle diameter: 35cm

IMG_5517.jpg
IMG_5523.jpg

Click here to check out more products.

Mount Lebanon Hospital - Facade Design and Renovation

The Mount Lebanon Hospital is a building dating from the 90's, its current extension was already conceived - as a symmetrical massive volume - and built (pillars and slabs), but the facades were not planned yet. The challenge was to add a facade treatment to an already existing building, as well as to a new conceived one.

From the beginning, we set clear objectives to proceed with the intervention:
1. Intervene without disturbing the successful aspects of the old building
2. Create a visual connection and a unity between the existing and the extension
3. Design the facade and the openings of the new building while taking into consideration the functions inside as well as the orientation
4. Enhance and focus on the North elevation, as it is the most viewed angle

 East Elevation

East Elevation

Untitled-1.jpg
 Parapets under construction on site - East Elevation

Parapets under construction on site - East Elevation

Mixed use building in progress - Achrafieh, Beirut

Located in Achrafieh, the eleven-story building consists of two blocks that host different functions including residential duplexes, simplexes, offices as well as retail on the Ground Floor.
The challenge is to treat the exterior envelop in a way to show unity between the four sides of the building. Our vision is to have the facades composed of main vertical elements as well as horizontal elements which are either recessed or extruded in a non-rhythmic manner.
 

 Residential Plan Conception

Residential Plan Conception

Villa in progress - Faqra

Check out our progress and 3d views for the different parts of a 800 sq m Villa located in Faqra.
We can't wait for the final result!


 Staircase in progress on site

Staircase in progress on site

 Reception area views

Reception area views

 Reception area
 Master Bedroom views

Master Bedroom views

Master 2''.jpg
 Kids' Bedroom and Living Room moodboard

Kids' Bedroom and Living Room moodboard

 Kids' Bedrooms views

Kids' Bedrooms views

Bachoura 8289 Proposal - Beirut

Situated in the heart of the capital Beirut, the building is classified as a historical one, belonging to the Lebanese heritage.
It used to serve as dorms. The project consists of changing its function into a Boutique Hotel.
The goal will be reached by fully renovating the interior spaces (including walls, doors, locations and sizes of rooms, bathrooms, etc…) without modifying the exterior envelop of the building.
Our vision was to make the building look as if it is molded or carved out by unifying its exterior color. This way, the aesthetical elements would be highlighted.

The project was stopped in 2016 when the Government rented the full building from the owner for institutional use.

IMG_8309.JPG

Full renovation of an apartment - Achrafieh, Beirut

We really enjoyed renovating this old apartment - occupying the last floor of the building - in the middle of the city.
We joined two apartments into one, and worked on the full scope of interior design work, including the choice of new furniture pieces. The owners didn't want to sell their house, they just wanted to upgrade it so it would better fit their taste and present lifestyle. Enjoy the transformation!


ENTRANCE

The entrance space was a great deal since it is unusual to have a balcony - as a transition space - before the actual indoor space. The owners wanted to keep this balcony.
We privatised the transition space by closing completely the entrance wall and designing a new door to replace the aluminium transition. We picked more contemporary and appropriate tiling and wall paints. The black steel doors leading to the house were heightened - to allow more natural light inside - and altered into a combination of wooden glazed doors. Major transformation of the space!

BEFORE/AFTER

 

NATURAL LIGHT

Changing the door leading to the apartment was a major decision for us. The wider and higher door allowed more natural light into the house, and the use of light wood instead of black steel gave warmth to the house, whether we are standing outside or inside.

BEFORE/AFTER

 

RECEPTION

The major change done here was opening two spaces to form one big reception area.
We couldn't destroy all walls because some were quite old, so we kept a partition between the dining room and the other side of the reception. The parquet was replaced with tiling and we designed the new false ceiling in a way to blend with the existing one.

BEFORE/AFTER

 

KITCHEN - THE TRIGGER ...

The kitchen was the trigger; the owners were fed up with it and wanted to replace it, but its change led to the makeover of the whole apartment!

We used white for the cabinets to get a more contemporary and clean look, and a black granite top to contrast the simple white. We added a high table and stools to serve as a breakfast area - the family didn't have one before. Also, we custom designed a back-splash by creating a layout from tiles of different sizes and finally, to allow more natural light in, we enlarged the window.

BEFORE/AFTER

 

SLIDING DOOR LEADING TO GUEST BATHROOM

A major transformation of the colour palette was applied over the whole apartment. It is clearly shown in this small corner of the house! Closing up the three old wooden frames on the right allowed the new door to slide properly.

BEFORE/AFTER

 

GUEST BATHROOM

Two spaces were merged to form the new guest bathroom. The new wooden counter, the indirect lighting behind the mirror and the textured tiles are the key elements which allowed us to reach the mood we had in mind.

BEFORE/AFTER

 

KIDS BATHROOM

The kids bathroom was very non-personalised and raw, the fixtures were quite old as well. The tiling was replaced on the floor and on all walls. Also, all fixtures were changed and a wood counter with storage was added. The warmer tones of the counter and tiles completely switched the mood and impression of the space. The kids loved it!

BEFORE/WORK IN PROGRESS/AFTER